Expert in
Expert in

Renoveren van riolen en andere leidingen.

Lees verder
Riool of leiding kapot?
Riool of leiding kapot?

Neem dan contact met ons op

Lees verder

Methodes

Het renoveren van leidingen gebeurt door middel van een kous of glasvezelmat gedrenkt in een 2 componenten kunsthars. Hier zijn 3 technieken voor ontwikkeld.

Deelrenovatie

Het renoveren van leidingen door middel van een glasvezelmat met koud uithardende 2 componenten hars in (deel)lengtes van 0,3 tot ongeveer 5 meter in een keer. Deze methode wordt het meest ingezet bij plaatselijke schades, het creëren van overgangen en om een zo sterk mogelijke renovatie te maken


Kousrenovatie

Het renoveren van langere lengtes leidingen met een naaldviltkous, al dan niet versterkt met glasvezel, in combinatie met een warm uithardende 2 componenten hars.Deze methode wordt vooral ingezet voor het renoveren van langere lengtes en het weer glad maken van de binnenzijde van leidingen. Met deze methode is het mogelijk om langere lengtes tot meer dan 100 meter in 1 dag te renoveren. Het uitharden van de kous gebeurt met warm water of met stoom. Met behulp van deze techniek is het ook mogelijk om bochten van 90˚ te renoveren.


Inlaatrenovatie

Het renoveren van aansluitingen op de hoofdleiding door middel van een stuk inlaat met manchet of een stuk inlaat met een stuk hoofdleiding. Bij deze methode wordt gebruikt gemaakt van voorgevormd glasvezelversterkt naaldviltmateriaal met meestal een koud uithardende hars. Deze methode wordt ingezet bij defecte aansluitingen, kapotte T- of Y stukken en om na de hoofdleidingrenovatie de aansluitingen waterdicht te maken.