Expert in
Expert in

Renoveren van riolen en andere leidingen.

Lees verder
Riool of leiding kapot?
Riool of leiding kapot?

Neem dan contact met ons op

Lees verder

Rioolrenovatie

Riool- of leidingrenovatie wordt vooral toegepast bij leidingen op plaatsen waar vervangen moeilijk, duur of zelfs onmogelijk is.

In de ons omringende landen worden al jaren leidingen van binnenuit gerenoveerd, met Duitsland als koploper. Het is in Duitsland en in een aantal andere deelstaten al verplicht om als riooleigenaar aan te tonen dat zijn/haar rioolsysteem waterdicht is. Dit is de reden dat er technieken ontwikkeld zijn om met zo min mogelijk overlast toch een kwalitatief hoogstaande renovatie te kunnen uitvoeren. In principe is het mogelijk om al uw leidingwerk (vanaf DN50), van riolering tot badkamer- of keukenleidingen, te renoveren zonder daarbij in de muren en/of vloeren te hoeven breken.

In Nederland ziet men nu ook steeds meer en meer de mogelijkheden en voordelen van deze technieken. Overlast is vaak een bijkomend nadeel bij vervanging en dat kan met onze technieken tot een minimum worden beperkt. U hoeft niet te hakken en te breken in vloeren en muren. Een groot bijkomend voordeel is dat het leidingsysteem maar een zeer beperkte tijd buiten gebruik hoeft te worden genomen. Bij sommige methodes hoeft het systeem zelfs helemaal niet afgesloten te worden.

Renovatie is al mogelijk vanaf een leidingdiameter van DN50 (5 cm): Door middel van een dragend materiaal van glasvezel of polyester naaldvilt in combinatie met een 2 componentenkunsthars, is het mogelijk om een renovatie uit te voeren, die minimaal dezelfde levensduur en kwaliteit heeft als het originele leidingmateriaal.